Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczeń wieprzowa "na dziko"

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • 1 cebulę pokroić w plasterki i obłożyć mięso.

  • Pozostawić w piekarniku na 10-15 min., zmniejszając temp. do 150 stopni.

  • Podawać z kaszą i zasmażanymi buraczkami.

  • Składniki na marynatę zagotować i gorącą marynatą zalać mięso.

  • Odstawić w chłodne miejsce na 4 dni.

  • Ponieważ marynaty jest mało, obracać mięso 2 razy dziennie.

  • Po wyjęciu z marynaty mięso natrzeć Solą i odstawić w chłodne miejsce na 2 godz.

  • Obsmażyć na silnie rozgrzanym smalcu, przełożyć do brytfanki, podlać niewielką ilością rosołu.

  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni polewając od czasu do czasu sosem z pieczenia.

  • Po ½ godz. pieczenia dodać cebulę pokrojoną w plasterki.

  • Gdy mięso będzie miękkie wlać marynatę wymieszaną z mąką, resztę rosołu i powidła.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas marynowania mięsa

Oceny i komentarze: 0