Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotlety schabowe przyprawione czarną herbatą z cytrusową sałatką Coleslaw

Kotlety można przyrządzać wewnątrz np. na grillu do panini i cieszyć się grillowanym smakiem wszędzie i o każdej porze roku! Chrupiąca cytrusowa sałatka Coleslaw z brokułami uwydatnia smak wieprzowiny, przyprawionej czarną herbatą, przyprawą Chinese Five Spice i startą skórką pomarańczy.

Składniki
Porcja dla: 4 porcje
Sposób przygotowania
  • Nagrzej grill do użytku domowego, który pomieści 4 kotlety schabowe.

  • Aby przygotować kotlety schabowe, włóż pierwsze 6 składników do czystego młynka do kawy. Zmiel delikatnie, aby herbata była w większych kawałkach. Przełóż do małej miski. Dodaj skórkę pomarańczową; dobrze wymieszaj. Natrzyj kotlety schabowe oliwą, a następnie mieszaniną z herbatą. Pozostaw w temperaturze pokojowej i w międzyczasie przygotuj cytrusową sałatkę Coleslaw.

  • Aby przygotować cytrusową sałatkę Coleslaw, wymieszaj dokładnie w dużej misce ocet, miód, oleje i czerwoną paprykę za pomocą metalowej ubijaczki. Dodaj sałatkę brokułową, pomarańcze, pokrojoną paprykę i dymkę; podrzuć, aby dobrze wymieszać. Przykryj. Przed podaniem przechowuj w lodówce.

  • Przypiecz zaokrąglone boki kotletów schabowych, trzymając kotlety pionowo na grillu i obracając tak, aby zbrązowić boki. Połóż kotlety płasko na grillu. Zamknij pokrywę. Grilluj przez około 8 minut lub aż wieprzowina będzie odpowiednio przyrządzona. Przełóż na talerze. Odstaw na 3 minuty. Nałóż cytrusową sałatkę Coleslaw na talerze.

Oceny i komentarze: 0