Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotleciki wieprzowe z nadzieniem z szynki, aromatycznych ziół i suszonej papryki

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko i doprawić.

  • Kotleciki przeciąć do postaci „kieszeni”.

  • Szynkę pociąć w bardzo drobne paseczki, wymieszać z tartym żółtym serem i płatkami suszonej papryki.

  • Faszerować kotleciki.

  • Panierować w mące, jajku, paseczkach ziemniaków i smażyć na oliwie.

  • Po smażeniu lekko dopiec, a na patelni podsmażyć paski suszonych pomidorów, kawałki papryki świeżej, liście bazylii, czarne i zielone oliwki wraz z odrobiną sosu pomidorowego.

  • Kotlety podajemy na sosie.

Oceny i komentarze: 0