Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotleciki mielone

Składniki
Sposób przygotowania
  • Cebulę drobno posiekać, imbir cienko obrać i zetrzeć na drobnej tarce.

  • Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i imbir, wymieszać z przyprawą do grilla Kamis.

  • Przesmażyć 1–2 minuty.

  • Mięso przełożyć do miski, dodać jajko, tartą bułkę, przestudzoną smażoną cebulę.

  • Doprawić słodką i ostrą mieloną papryką Kamis, solą oraz pieprzem.

  • Dokładnie wymieszać.

  • Uformować podłużne kotleciki, każdy nadziać na osobny bambusowy patyk.

  • Posmarować ze wszystkich stron oliwą.

  • Grillować 15–20 minut, obracając.

Oceny i komentarze: 0