Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Klopsiki w sosie Taco - przepis na danie meksykańskie

Zamiłowanie do dań na bazie mięsa mielonego łączy Polaków i Meksykanów kulinarnie.

Sos taco to jeden z najpopularniejszych sosów meksykańskich. Przygotowany na bazie pomidorów, cebuli i papryki doskonale komponuje się z mięsnymi kuleczkami. Przyprawa Kamis Klopsiki w sosie taco to połączenie ziół i przypraw, takich jak: kmin rzymski, czosnek, papryka słodka, nasiona i liście kolendry, pieprz czarny, chili. Mieszanka nadaję mięsu pikantno-ziołowy smak z wyczuwalna nutą kminu rzymskiego. Gotowe danie podaję się z ryżem. Smacznego!

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i 3 łyżeczkami przyprawy.

  • Uformuj małe kulki i obsmaż na patelni. Dodaj posiekane w kostkę cebule oraz papryki. Smaż wszystko ok. 5 minut.

  • Dodaj puszkę pomidorów i pozostałą część przyprawy. Duś pod przykryciem ok. 5 minut, a następnie zdejmij pokrywkę i gotuj ok. 4 minuty.

  • Podawaj z ryżem.

Oceny i komentarze: 0