Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Klopsiki w sosie pomidorowym

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Do mięsa dodać 1 łyżkę soli, wymieszać i uformować klopsiki.

  • Obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju.

  • Przełożyć do garnka, wlać 2 szkl. wody, dodać koncentrat i 1/2 łyżki soli.

  • Gotować na małym ogniu ok. 15-20 min.

  • Gotowy sos zagęścić 1 łyżką mąki wymieszanej z 1/4 szkl. wody i zagotować.

  • Na końcu dodać śmietanę (nie gotować) i posypać natką pietruszki.

  • Podawać z kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym.

Oceny i komentarze: 0