Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Klopsiki meksykańskie (Albondiga)

Składniki
Porcja dla: 4-5 osób
Sposób przygotowania
  • Mięso wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, bułką tartą, jajkiem, solą i 2 łyżkami Przyprawy.

  • Uformować kuleczki i obtoczyć w mące.

  • Obsmażyć na rozgrzanym oleju.

  • Wyjąć klopsiki, osuszyć, włożyć do naczynia żaroodpornego i polać sosem taco.

  • Zapiekać przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170° C.

  • Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Podawać z ryżem lub guacamole.

Oceny i komentarze: 0