Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Karkówka w sosie musztardowym

Fix od Kamis stworzony z dodatkiem grubo siekanych ziół i lekko zmielonych przypraw gwarantuje niepowtarzalną soczystość i smak upieczonej w woreczku karkówki w sosie musztardowym.

Składniki
Porcja dla: dla 4 osób
Sposób przygotowania
  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Karkówkę pokrój w plastry i lekko rozbij.

  • Otwórz woreczek i włóż ostrożnie plastry karkówki i cebulę pokrojoną w ósemki. Dodaj mieszankę połączoną z musztardą i zamknij woreczek.

  • Delikatnie wstrząśnij woreczkiem nad naczyniem żaroodpornym, aby całość została dobrze wymieszana.

  • Zawiązany woreczek włóż do naczynia żaroodpornego w taki sposób, aby składniki były równomiernie rozłożone. Piecz 60 minut. Aby skórka była bardziej chrupiąca, na 10 minut przed końcem pieczenia ostrożnie (uwolniona para może być gorąca) rozetnij folię. Nie zwiększaj składników podanych w przepisie.

Oceny i komentarze: 0