Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »

Karkówka po meksykańsku

Przepis zaprezentowany w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Karkówkę lekko rozbić i odłożyć z boku. Nasiona kolendry rozgnieść w moździerzu. Wymieszać z posiekanym czosnkiem, oliwą oraz ostrą i słodką papryką. Otrzymaną marynatą posmarować karkówkę.

  • Czerwone papryki pokroić w ćwiartki i razem z kolbą kukurydzy opiec na grillu. W tym samym czasie na grillu upiec karkówkę po około 7-8 minut z każdej strony. Paprykę zdjąć z grilla i pokroić w paski. Z kukurydzy ściąć nasiona. Karkówkę pokroić w paski. Podgrzać przez chwilę tortille na grillu, następnie ułożyć na nich paski papryki, kukurydzę oraz pokrojoną karkówkę. Można dodać pikantny ketchup i zwinąć.

Oceny i komentarze: 0