Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Fabada Asturiana, czyli hiszpański gulasz z mięsem i fasolą

Hiszpańskie smaki w prostym wydaniu: chorizo, papryka, pomidory, wieprzowina, chili i fasola w jednym garnku! Gulasz kusi wyrazistym smakiem, jest pożywny i rozgrzewający. Wypróbuj!

Składniki
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 1 godz. 30 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
1 godz. 30 min Czas gotowania
  • W dużym garnku z grubym dnem wlej odrobinę oleju do smażenia. Potnij w drobną kostkę cebule, selera, marchewki i podsmaż krótko, dodaj pokrojone w kostkę chorizo oraz suche mielone przyprawy wedle uznania.

  • Dodaj pokrojoną w grubszą kostkę karkówkę, podsmaż mięso i dodaj pomidory. Całość zalej około 1,5l zimnej wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

  • W ostatnich 15 minutach dodaj fasolę.

  • Podawaj gorące z chrupiącym pieczywem.

Porady Gotowanie

Przepis autorstwa Jakuba Steuermarka zaprezentowany w programie Pytanie na śniadanie TVP.

Oceny i komentarze: 0