Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Gulasz wieprzowy

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Wieprzowinę pokroić w dużą kostkę, a marchewkę w cienkie paseczki.

  • Czosnek posiekać, pomidory obrać i pokroić w ósemki.

  • Mięso oprószyć mąką.

  • W garnku rozgrzać olej, zbrązowić wieprzowinę i odstawić.

  • Dodać czosnek, cebulę, pieczarki i marchewkę, smażyć aż będą miękkie, posypać pozostałą mąką i smażyć przez 2 min.

  • Wieprzowinę ponownie włożyć do garnka i dodać pozostałe składniki, dusić przez 1,5 godz.

  • Podawać z ryżem lub makaronem.

Oceny i komentarze: 0