Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grillowane kiełbaski w piwie

Składniki
Sposób przygotowania
  • Przyprawę grill kiełbaski w piwie, sproszkowany czosnek, słodką paprykę, piwo i olej rzepakowy mieszamy ze sobą. Macerujemy kiełbasy w zalewie (każda w osobnej misce), minimum godzinę. Następnie pieczemy kiełbasy na grillu, polewając marynatą. Upieczone kiełbaski – białą i zwyczajną – owijamy folią aluminiową i odstawiamy na chwilę.

  • Kaszankę rozdrabniamy.

  • Kroimy bułki – półbagietki, kajzerki i grahamki, gładziemy na chwilę na grillu.

  • Przygotowujemy warzywa – kroimy czerwoną cebulę w cienkie pióra, ogórki małosolne w plasterki, a marchewkę w długie cienkie paski (za pomocą obieraczki do warzyw). Do marchewki dodjemy odrobinę octu winnego, łyżeczkę czosnku i łyżeczkę musztardy chrzanowej. Mieszamy.

  • Z pieczywa, sałatki i kiełbaski robimy kanapki.

Oceny i komentarze: 0