Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Duszona wieprzowina z grzybami

Składniki
Sposób przygotowania
  • Łopatkę oczyść, umyj i osusz. Podziel na kilka mniejszych kawałków. Na patelni rozgrzej masło. Obsmaż mięso na złoty kolor. Cebulę i pieczarki obierz i umyj. Pokrój na średnią kostkę. Dodaj do mięsa. Smaż razem jeszcze kilka minut.

  • Zalej całość bulionem i duś do miękkości na niewielkim ogniu około 2 godzin. Wyjmij mięso i rozdrobnij je widelcem na pojedyncze włókna. Wrzuć ponownie do powstałego sosu.

  • Dodaj suszoną natkę pietruszki z czosnkiem. Mieszaj od czasu do czasu. Gotuj aż płyn się zredukuje i powstanie jednolita masa. Dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Duszona wieprzowina jako forma pasty może być doskonałym dodatkiem do kanapek i tortilli.

Oceny i komentarze: 0