Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Boczek z cynamonem i jabłkami

Składniki
Sposób przygotowania
  • Boczek pokrój w grube ale równe plastry. Wrzuć mięso do szybkowara.

  • Dodaj obrane i pokrojone w plastry cebulę, seler i jabłka. Wlej sos sojowy i wino. Dorzuć cynamon. Uzupełnij zwartość wodą do określonej w szybkowarze wysokości. Gotuj boczek około 30-40 minut.

  • Osusz plastry boczku i obsmaż na suchej patelni aż mięso się dobrze skarmelizuje. Zalej glazurą z sosu sojowego, miodu, pokrojonego w plasterki czosnku. Przypraw szczyptą chili.

  • Smaż jeszcze kilka minut aż boczek wchłonie prawie całą glazurę. Jeśli lubisz podawaj ze świeżą posiekaną kolendrą.

Oceny i komentarze: 0