Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Tortilla z grzybami Portobello i serem taleggio

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
  • Kroimy ziemniaki w małą kostkę, przesmażamy i przekładamy do miski.

  • Po chwili dodajemy kapary, doprawiamy solą i pieprzem.

  • Grzyby portobello myjemy, ucinamy trzonek, smarujemy oliwą i grillujemy kapeluszem od góry.

  • Po chwili na grzyby kładziemy ser w plastrach i pieczemy, aż się rozpuści.

  • Na patelni przesmażamy 1 cebulę pokrojoną w piórka, dodajemy do ziemniaków i mieszamy.

  • Do osobnej miski wbijamy jajka jajka, roztrzepujemy, dolewamy do miski w której znajdują się ziemniaki z cebulą.

  • Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy oregano, solą i pieprzem do smaku.

  • Na rozgrzaną patelnię z oliwą wykładamy doprawione ziemniaki.

  • Patelnię przykrywamy i zmniejszamy gaz.

  • Po kilku minutach przy pomocy talerza przerzucamy tortille na druga stronę i smażymy, aż jajka się zetną.

  • Cebulę, pomidory i paprykę kroimy w drobną kostkę.

  • Na rozgrzanej patelni przesmażamy czosnek i dodajemy pokrojone warzywa.

Oceny i komentarze: 0