Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami to świąteczna potrawa, która gości na wigilijnym stole już od wielu pokoleń. Dowiedz się, jak odpowiednio dobrać składniki i ich proporcje, by Twój wigilijny obiad przeszedł do historii. Poznaj prosty przepis na pierogi z kapusta i grzybami, który zachwyci całą rodzinę.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Grzyby namocz, następnie ugotuj. Kapustę ugotuj w niewielkiej ilości wody z dodatkiem wywaru z grzybów. Odsączoną kapustę drobno posiekaj, dodaj pokrojoną w kostkę, podsmażoną na złoty kolor cebulę. Dodaj posiekane grzyby, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

  • Z mąki, gorącej wody i roztopionego masła przygotuj ciasto, po wyrobieniu odstaw je na 20 min. Ciasto rozwałkuj na cienkie placki, wycinaj krążki o średnicy 7-8 cm. Na każdym ułóż farsz, sklej.

  • Pierogi gotuj w osolonej wodzie.

  • Przed podaniem okrasz pierogi podsmażoną na oleju cebulką.

Oceny i komentarze: 0