Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pieczarki w białym pieprzu

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki i wrzucić na rozgrzaną oliwę.

  • Doprawić przecierem pomidorowym i zamieszać, ponownie przykryć i odstawić.

  • Podawać delikatnie przestudzone.

  • Dodać listek laurowy, tymianek i natkę.

  • Posolić i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 7-8 minut.

  • W tym czasie oczyścić i obrać pieczarki (nie myć).

  • Pokroić w grube plastry.

  • Ułożyć w kamionkowym naczyniu lub żeliwnym rondelku.

  • Skropić sokiem z połówki cytryny, drugą połówkę pokroić na plasterki i dodać do grzybów.

  • Całość zalać duszonymi pomidorami, zamieszać, dodać wino, biały pieprz i sól.

  • Przykryć i wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.

Oceny i komentarze: 0