Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Marynowany grillowany bakłażan

Składniki
Sposób przygotowania
  • Bakłażana pokroić w plastry grubości ok. 5 mm.

  • W moździerzu rozgnieść czosnek, wymieszać go z musztardą i powoli, cały czas mieszając dolewać oliwę.

  • Na koniec dodać sok z cytryny i doprawić przyprawą Grill klasyczny KAMIS.

  • Gotową marynatą zalać bakłażana.

  • Piec na rozgrzanym grillu z obu stron po 2-3 minuty.

  • Upieczone plastry przełożyć do naczynia z pokrywką i odstawić do ostygnięcia.

  • Pomidorki pokroić w plastry.

  • Przełożyć nimi ostudzone plastry bakłażana, udekorować tymiankiem i podawać.

Oceny i komentarze: 0