Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kapusta z grochem

Kapusta z grochem to idealna propozycja nie tylko na wigilijny obiad. To dobry pomysł na zimowe wieczory, gdy nachodzi ochota na kaloryczne i ciepłe danie.

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Groch moczyć przez ok. 8 godz., a następnie ugotować do miękkości.

  • W oddzielnym garnku ugotować kapustę i połączyć z grochem.

  • Doprawić czosnkiem staropolskim.

  • Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć i wyjąć, a na tłuszczu usmażyć posiekaną cebulę.

  • Dodać mąkę, wymieszać, rozprowadzić 4 łyżkami wody i połączyć z kapustą i grochem.

  • Gotować jeszcze ok. 10 min.

  • Podawać z podsmażonym boczkiem.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas moczenia grochu

Oceny i komentarze: 0