Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kapusta faszerowana

Składniki
Porcja dla: 6-8 osób
Sposób przygotowania
  • Z kapusty włoskiej usunąć głąb, sparzyć tak aby rozdzielić liście.

  • Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojone w kostkę cebule, bułkę tartą, jajka, sól i pieprz czarny mielony Kamis do smaku.

  • Mięso wyrobić na jednolitą masę, następnie zawijać w liście kapusty i układać ciasno w garnku.

  • Zalać wodą, dodać pieprz czarny ziarnisty, liście laurowe, ziele angielskie i gotować ok. 2 godziny na bardzo małym ogniu.

  • Do sosu dodać koncentrat pomidorowy i gotować jeszcze 20-30 min.

  • Podawać z ziemniakami gotowanymi na sypko lub pieczywem.

Oceny i komentarze: 0