Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Sposób przygotowania
  • GULASZ

  • Do garnka na rozgrzany olej wsypujemy drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Po delikatnym obsmażeniu dodajemy pokrojone pomidory, puszkę ciecierzycy i nasze przyprawy (oprócz kolendry i chili).

  • Dusimy pod przykryciem ok. 30 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Pod koniec duszenia dodajemy kolendrę i pół łyżeczki chili.

  • SZYBKIE PRALINKI Z CHILI

  • Dobrej jakości gorzką czekoladę, o zawartości kakao ponad 60 % roztapiamy w misce ustawionej nad garnkiem z gotującą się wodą, z dodatkiem 2 łyżek śmietany kremówki.

  • Do czekolady dodajemy łyżeczkę chili. Masę przelewamy do silikonowej foremki na lód i schładzamy w lodówce.

  • Gotowe pralinki możemy posypać jeszcze kakao z odrobiną chili.

Oceny i komentarze: 0