Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Grillowane pory z masłem ziołowym

Przepis zaprezentowany przez Grzegorza Łapanowskiego w programie Dzień Dobry Wakacje.

Składniki
Sposób przygotowania
  • Pory – pory oczyścić, umyć i jeśli są dość grube rozciąć wzdłuż na pół. Opiec na ruszcie grilla tak żeby zmiękły i dobrze się skarmelizowały. Delikatnie przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym. Przed końcem posmarować masłem ziołowym. Pory mogą być samodzielną przekąską lub doskonałym dodatkiem do pieczonej lub grillowanej ryby.

  • Masło ziołowe – obrany czosnek rozetrzeć z solą. Dodać do miękkiego masła. Wymieszać ze skórką cytrynową i tymiankiem. Do smaku przyprawić jeszcze szczyptą soli i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Oceny i komentarze: 0