Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Fasolka po bretońsku

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolę opłukać, zalać zimną wodą i odstawić na kilkanaście godzin.

  • Ugotować ją w tej samej wodzie, w miarę potrzeby dolewając wrzątku.

  • Boczek ugotować.

  • Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu.

  • Dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić wywarem z boczku.

  • Koncentrat pomidorowy połączyć z fasolą, dodać Przyprawę do Dań z Fasoli, cebulę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek.

  • Zagotować.

  • Podawać z pieczywem.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas moczenia fasoli

Oceny i komentarze: 0