Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Duszone bakłażany z tymiankiem

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Skrawki szynki lub boczek pokroić w drobną kostkę, cebulę obrać i drobno posiekać, pomidory obrać ze skórki, odcisnąć pestki, pokroić na ćwiartki; marchewkę pokroić w talarki, a bakłażany w kostkę.

  • Rozgrzać oliwę w garnku i zrumienić szynkę z cebulą.

  • Dodać pomidory, bakłażany.

  • Wymieszać i odparować sok z jarzyn.

  • Dodać seler, marchewkę, czosnek, tymianek, liść laurowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  • Wlać wino i gotować przez kilka minut na silnym ogniu, a następnie dusić pod przykryciem na bardzo słabym ogniu około godziny.

Oceny i komentarze: 0