Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Danie dla Francuzów mieszkających w Azji, czyli fantazyjny pomysł Piotra O.

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
  • Z ciasta francuskiego wycinamy kola o średnicy 8cm i pieczemy w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

  • Umyte warzywa kroimy w cienkie słupki, a czosnek obieramy i miażdżymy.

  • Całość smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy, intensywnie mieszając.

  • Kiedy warzywa lekko zmiękną, dodajemy posiekaną kolendrę, szpinak i doprawiamy solą, pieprzem.

  • Mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z sosem sojowym, a orzeszki nerkowca prażymy na suchej patelni.

  • Na cieście francuskim układamy podsmażone warzywa, polewamy sosem z mleka kokosowego i posypujemy pokruszonymi orzeszkami nerkowca.

Oceny i komentarze: 0