Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Cukinia z warzywnym nadzieniem

Składniki
Sposób przygotowania
  • Cukinie przecinać wzdłuż, łyżką usunąć pestki i wydrążyć trochę miąższu.

  • Łódeczki zblanszować.

  • Warzywa pokroić w kostkę, pomidorki na połówki.

  • Na patelni zeszklić cebule, dodać paprykę, miąższ cukinii i pomidory - dusić kilka minut, dodać czosnek, zioła prowansalskie, przyprawę grill klasyczny, tartą bułkę, sól i pieprz.

  • Napełnić farszem łódeczki, posypać listkami świeżej bazylii i startym serem.

  • Grillować do zrumienienia.

  • Przed podaniem udekorować listkami bazylii.

Oceny i komentarze: 0