Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zapiekanka ziemniaczana z rokpolem

Składniki
Porcja dla: 3-4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki ugotować w łupinkach.

  • Marchew pokroić w plastry, pieczarki w ćwiartki - razem podsmażyć.

  • Dodać sól, 1/2 łyżeczki tymianku, podlać 1/4 szklanki wody, dusić ok. 5 minut.

  • Ziemniaki obrać, pokroić w plastry.

  • W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwę ziemniaków, a na niej duszone warzywa.

  • Oprószyć przyprawą i resztą tymianku, posypać rozkruszonym rokpolem.

  • Zapiekać ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Oceny i komentarze: 0