Tarta ze szpinakiem

17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4-6

Składniki

  • Krok 1
  • 2 łyżki cukru
  • 2 paczki (450 g) mrożonego szpinaku
  • 100 g orzeszków pini (lub płatków z migdałów)
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżki masła
  • 1 kg mąki
  • 2 jajka
  • 2 duże jabłka szara reneta
  • 100 g startego parmezanu
  • szklanki koniaku lub brandy
  • 1 szczypta soli
  • 200 g masła
  • Pieprz czarny mielony w słoiczku
  • Krok 2
  • 100 g rodzynek
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • łyżeczki Czosnek granulowany w słoiczku

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy