Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łazanki z szynką

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie tak by był niezbyt miękki.

  • Wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temp. 200 stopni.

  • Resztę masła pokroić w wiórki, ułożyć na makaronie.

  • Naczynie przykryć folią aluminiową.

  • Piec jeszcze 10 min.

  • Podawać z sałatą i pomidorami przyprawionymi ziołami.

  • Odcedzić, przelać zimną wodą.

  • Szynkę pokroić w kostkę.

  • Cebulę obrać, posiekać.

  • Stopić 2 łyżki masła, przysmażyć cebulę na złoty kolor.

  • Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.

  • Makaron wymieszać z cebulą i szynką, przełożyć do naczynia.

  • Jajka roztrzepać ze śmietaną, łyżeczką soli, oraz szczyptą pieprzu i gałki muszkatołowej.

  • Zalać makaron.

Oceny i komentarze: 0