Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Węgierski sos paprykowy

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Czerwone papryki opłukać, przekroić na pół, oczyścić z pestek.

  • Obierakiem do warzyw obrać ze skórki i pokroić na kawałki.

  • Cebulę i ząbki czosnku obrać i pokroić w drobną kostkę.

  • W garnku rozgrzać oliwę, dodać paprykę, cebulę, czosnek i krótko podsmażyć.

  • Dodać bulion i dusić ok. 15 min.

  • Doprawić papryką w proszku, solą, pieprzem.

  • Dodać musztardę, ocet balsamiczny, śmietanę i dokładnie wymieszać.

  • Jeżeli chcemy aby sos był gładki należy go zmiksować.

  • Idealny do makaronu.

Oceny i komentarze: 0