Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.

  • Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby nieco zmiękły.

  • Dodać zmiażdżony czosnek, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę pieprzu i dusić przez 2-3 minuty.

  • Pomidory rozgnieść widelcem, dodać do duszących się warzyw i pozostawić wszystko jeszcze przez 5-6 min. na umiarkowanym ogniu.

  • Przyprawić do smaku solą.

  • Podawać na zimno jako dodatek do tostada, nacho, prażynek tortilla, lub na ciepło jako sos do głównego dania z ryb, mięsa czy drobiu.

Oceny i komentarze: 0