Rendang curry

12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 6 cebulek dymek, z obciętymi korzonkami
  • 3 łodygi świeżej trawy cytrynowej, bez zewnętrznych liści, z odsłoniętą mięsistą białą częścią
  • 2 czerwone papryki, wydrążone i bez nasion
  • 2 główki czosnku, ząbki obrane
  • 100 g świeżego imbiru, obranego
  • 1/3 szklanki cukru kokosowego
  • 3 łyżki koncentratu z owoców tamaryndowca (pasta)
  • 2 łyżeczki Cynamon mielony w torebce
  • 1 i 1/2 łyżeczki Kurkuma w torebce
  • 1 łyżeczka Kolendra w torebce
  • 1 łyżeczka Sól morska
  • 1/2 łyżeczki Goździki w torebce, utartych w moździerzu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy