Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Pasta Yucatan Red Recado

Ta pasta z półwyspu Jukatan zawiera annatto (achiote), co nadaje jej charakterystyczny czerwony kolor. Stosuje się ją do marynowania karkówki podczas przyrządzenia potrawy Cochinita Pibil, jak również do marynowania kurczaka i ryb.

Składniki
Porcja dla: 3/4 szklanki
Sposób przygotowania
  • Wsyp wszystkie składniki do blendera; przykryj. Zmiksuj na średnich obrotach do uzyskania gładkiej masy.

  • Przechowuj w przykrytym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 5 dni.

Porady Gotowanie

Wskazówka: Pasta Yucatan Red Recado jest tradycyjnie przygotowywana z gorzkim sokiem pomarańczowym. Można go znaleźć w supermarketach w dziale z produktami południowoamerykańskimi. Zastąp sok z limonki i sok z pomarańczy 1/2 szklanki gorzkiego soku z pomarańczy.

Oceny i komentarze: 0