Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpański sos Mojo Verde

Ten hiszpański jaskrawozielony sos to połączenie kminu, kolendry, pietruszki i chili. Doskonale nadaje się do grillowanego mięsa, kurczaka, owoców morza i warzyw. Można maczać w nim kawałki podpieczonego chleba i rozkoszować się aromatem przypraw.

Składniki
Porcja dla: 8 (2 łyżki na porcję)
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas przygotowania
  • Umieść kolendrę, czosnek, ocet, sól morską, przyprawy i cukier w malakserze lub blenderze i zmiksuj na wysokich obrotach, stopniowo dodając wodę, aby powstał przecier. Stopniowo dodawaj oliwę, nadal miksuj, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • Włóż do lodówki na 30 minut lub do momentu podania, aby smaki się połączyły.

Porady Gotowanie

Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez tydzień.

Ten uniwersalny sos można podawać do wieprzowiny z grilla, wołowiny, kurczaka, krewetek, przegrzebków i ryb.

Podawaj hiszpański sos Mojo Verde do chleba przygotowanego a la plancha.

Oceny i komentarze: 0