Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Surówka z selera i gruszki

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Jajka przetrzeć przez sito, wymieszać z surowymi żółtkami i stale mieszając, powoli wlewać ocet i oliwę.

  • Doprawić cukrem, solą, pieprzem, wymieszać z orzechami.

  • Seler obrać, umyć, pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z połową soku z cytryny.

  • Gruszkę obrać, również pokroić w słupki, skropić pozostałym sokiem z cytryny, połączyć z selerem, polać sosem, wymieszać i odstawić na 15 min.

  • Surówkę posypać orzechami i przybrać natką pietruszki.

Oceny i komentarze: 0