Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka ziemniaczana z bazylią

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Ziemniaki ugotować razem ze skórkami.

  • Przygotowane warzywa dodać do ziemniaków i wymieszać.

  • Wierzch przybrać oliwkami.

  • Ostudzić, obrać i pokroić w plastry.

  • Rosół wymieszać z oliwą, octem, czosnkiem i pozostałymi przyprawami.

  • Odstawić na 15 minut.

  • Przygotowanym sosem zalać ziemniaki.

  • Odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce.

  • Łodygi selera pokroić w plasterki i wrzucić na 5 min. do wrzącej wody.

  • Odcedzić i ostudzić.

  • Cebule i ogórki pokroić w plastry.

Oceny i komentarze: 0