Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z truskawek z bananami

Składniki
Porcja dla: 4-6 osób
Sposób przygotowania
  • Truskawki umyć i oderwać szypułki (dokładnie w takiej kolejności).

  • Poziomki umyć, banany obrać i pokroić w plasterki.

  • Owoce wymieszać i ułożyć na dużym płaskim talerzu.

  • Śmietankę dobrze schłodzić.

  • Laskę wanilii rozpołowić i dokładnie wyskrobać ziarenka, dodając do śmietanki.

  • Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać cukier puder i rum.

  • Udekorować owoce.

Porady Gotowanie

*nie uwzględniony czas chłodzenia śmietanki

Oceny i komentarze: 0