Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z rukoli, suszonych pomidorów i sera pleśniowego z pikantnym sosem

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Sałatę opłukać i wysuszyć na ręczniku papierowym – ewentualnie przyciąć końcówki.

  • Suszone pomidory pokroić w paseczki , oliwki czarne bez pestki w plasterki.

  • Ser pleśniowy rozdrobnić na mniejsze kawałki i wymieszać z sałata.

  • Ogórka przekroić wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie usunąć pestki i pokroić w cienkie plasterki pod skosem.

  • Cebulki zagotować z szafranem aż uzyska kolor żółty.

  • Oliwę z oliwek wymieszać z octem – całość porządnie wymieszać.

Oceny i komentarze: 0