Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z grilowanym kurczakiem, podana z sosem z bekonu

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Pierś z kurczaka doprawiamy do smaku i grilujemy z dwóch stron na grillu, następnie kroimy na cienkie plasterki.

  • Sałatę płuczemy i osuszamy na ręcznikach papierowych – po czym rwiemy na mniejsze kawałki.

  • Chleb tostowy kroimy w kostkę 1cm x 1cm i smażymy na suchej patelni z odrobiną masła dodając zioła i posiekaną natkę pietruszki.

  • Ser parmezan ścieramy na tarce, pomidory bez skórki kroimy w łódki.

  • Z majonezu, przesmażonego boczku i anchois robimy sos doprawiając do smaku tabasco, solą, pieprzem.

Oceny i komentarze: 0