Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z flaków z warzywami korzennymi, purée z marchewki i dyni oraz frytki flakowe

Przepis zaprezentowany w programie Top Chef.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
  • Warzywa obieramy i myjemy.

  • 3 marchewki i batata kroimy na równe kawałki, gotujemy, blendujemy, dodajemy śmietanę i przyprawiamy.

  • Resztę warzyw kroimy w cienkie paseczki, blanszujemy i przesmażamy na maśle.

  • 250 g flaków przyprawiamy imbirem, czosnkiem, ostrą papryką i solą.

  • Wykładamy na blachę i pieczemy w 180 st przez około 20 minut.

  • Po wystudzeniu mieszamy z przygotowanymi warzywami korzennymi.

  • Resztę flaków przyprawić majerankiem, imbirem, słodką papryką, solą i świeżym chilli.

  • Pojedynczo obtaczamy w jajku, mące, bułce tartej i smażymy na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru.

Oceny i komentarze: 0