Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka z czerwonej fasoli

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Fasolę wylać na sito i spłukać zimną wodą, sałatę porwać na części, a boczek pokroić w drobną kostkę i przysmażyć na patelni.

  • Wsypać słonecznik i prażyć aż zbrązowieje.

  • Jabłko pokroić w plasterki, cebulę i szczypiorek drobno posiekać.

  • Z octu, oleju, przyprawy, soli i pieprzu zrobić marynatę, wrzucić do niej cebulę i szczypior.

  • Na dużej misce ułożyć sałatę, na wierzch nałożyć fasolę i kawałki jabłka.

  • Posypać usmażonym boczkiem i prażonym słonecznikiem, zalać marynatą.

Oceny i komentarze: 0