Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka tyrolska

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Umyte ziemniaki zalać wrzątkiem, osolić, gotować 15 min.

  • Cebulę obrać, posiekać, przelać wrzątkiem.

  • Fasolkę odcedzić z zalewy.

  • Filety pokroić w paseczki.

  • Śliwki odsączyć, pokroić.

  • W dużej misie wymieszać ziemniaki, śledzie, ogórki, cebulę, fasolkę i śliwki.

  • Zalać według upodobań majonezem, posolić do smaku.

  • Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

  • Odcedzić, przelać zimną wodą, obrać.

  • Śliwki namoczyć w letniej wodzie.

  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

  • Sok z cytryny i olej wlać do słoiczka.

  • Dodać czosnek, szczyptę soli i cukru oraz musztardę.

  • Słoiczek zakręcić, potrząsać nim tak długo, aż sos stanie się jednolity.

  • Gorące ziemniaki pokroić na plasterki, zalać sosem, wymieszać, odstawić do wystudzenia.

  • Ogórki obrać, pokroić na plasterki.

Oceny i komentarze: 0