Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka szpinakowa z wędzonym boczkiem

Tu świeży szpinak łączy się z pożywnym boczkiem, jajkiem i nutą czosnku z sosu sałatkowego Kamis. Doskonała sałatka na lunch lub kolację. Możesz włączyć ją w menu grillowe i podać z jajkiem gotowanym lub sadzonym.

Składniki
Porcja dla: 3
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania
25 min Czas przygotowania
  • Sos sałatkowy wymieszaj z olejem i wodą.

  • Plastry boczku pokrój, upiecz na grillu, w piekarniku lub usmaż na patelni.

  • Pokrojoną w kostkę bagietkę skrop oliwą i piecz w piekarniku 10 minut w temperaturze 180 stopni.

  • Szpinak wymieszaj z „chipsami” z boczku, polej sosem i posyp grzankami.

  • Podaj z jajkiem w koszulce.

Porady Gotowanie

Sos wystarczy zmieszać z wodą i olejem i dodać a następnie dodać do sałatki na 15 minut przed podaniem. Dzięki temu wszystkie smaki i aromaty połączą się ze sobą.

Oceny i komentarze: 0