Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka śródziemnomorska z papryki i cukinii

Składniki
Porcja dla: 6-7 osób
Sposób przygotowania
  • Bagietkę pokroić ukośnie na kromki.

  • Do warzyw dodać ocet, anchois, oliwki i bazylię.

  • Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

  • Wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.

  • Sałatkę podawać z grzankami.

  • Pomidor sparzyć, obrać, oczyścić z pestek, posiekać, wymieszać z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

  • Na każdą kromkę nałożyć masę pomidorową i skropić ją oliwą.

  • Wstawić na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 220° C.

  • Filety anchois posiekać.

  • Cebulę pokroić w piórka a cukinię w plasterki.

  • Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w szerokie paski.

  • Na dużej głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę i smażyć warzywa 20 minut z dodatkiem czosnku, od czasu do czasu mieszając.

  • Zdjąć patelnię z ognia.

Oceny i komentarze: 0