Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Sałatka selerowa z owocami

Składniki
Porcja dla: 2151
Sposób przygotowania
  • Sos: Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, doprawić cukrem, solą i pieprzem.

  • Morele umyć, namoczyć na 30 min w ciepłej wodzie, osączyć i pokroić w kostkę.

  • Seler obrać, umyć, pokroić w plastry grubości 5 mm i gotować około 20 min w ¾ szklanki posolonej wody zakwaszonej 1 łyżką soku z cytryny.

  • Osączyć, ostudzić i pokroić w słupki.

  • Jabłko umyć, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w słupki i skropić częścią pozostałego soku z cytryny.

  • Banany obrać, pokroić w plasterki i skropić resztą soku z cytryny.

  • Seler połączyć z owocami, płatkami migdałowymi oraz skórką z cytryny.

  • Sałatkę polać sosem i wymieszać.

  • Podawać z pieczywem.

Oceny i komentarze: 0