Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Orientalna sałatka z wołowiną z kolendrą, bazylią i chilli

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Wołowinę wymieszać z marynatą pikantną.

  • Boczek – grillujemy i kroimy w paseczki, wołowinę grillujemy i też kroimy w paski.

  • Sałatę lodowa porwać na mniejsze kawałki – przełożyć do miski.

  • Cebulę czerwoną pokroić w piórka i dodać do sałaty.

  • Pomidory bez środków kroimy w łódki, imbir obieramy i kroimy w cienkie paseczki.

  • Ogórka obieramy, wycinamy gniazdo nasienne i kroimy w romby – zanurzamy w gorącym oleju sezamowym z cukrem – po ostygnięciu dodajemy do sałatki.

  • Zioła siekamy i dodajemy do sałatki.

  • Sos robimy z mielonego czosnku, chilli, soku z cytryny, sosu rybnego i cukru. Pod koniec dodajemy posiekaną kolendrę.

Oceny i komentarze: 0