Indonezyjska sałatka Gado Gado z marynowanymi w sosie sojowym i imbirze żółtkami jaj i z tostem z krewetkami

45MIN
Czas przygotowania
10MIN
Czas gotowania
27
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • Pikantny orzechowy dressing
  • 75 g kremowego masła orzechowego
  • 50 ml octu ryżowego
  • 2 łyżki jasnobrązowego cukru
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • Tost z krewetkami
  • 125 g ugotowanych krewetek, drobno posiekanych
  • 3 oddzielone białka
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1/2 łyżeczki Imbir mielony
  • 1/2 łyżeczki Chili w torebce
  • 1 łyżeczka Kolendra w torebce
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 6 bardzo cienkich kromek białego chleba bez skórki
  • 2 żółtka marynowane w sosie sojowym i imbirze
  • 1 łyżka wody
  • 125 g bułki tartej
  • Sałatka Gado Gado:
  • 100 g mieszanki sałat
  • 1 marchewka, pokrojona w cienkie plasterki
  • 100 g fasolki szparagowej, obranej i ugotowanej
  • 125 g wiśniowych pomidorów lub tych w kształcie łezki, przekrojonych na pół
  • 1/4 ogórka, w plasterkach
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w plastry
  • 100 g rozdrobnionej kapusty pekińskiej
  • 50 g kiełków zimowej rzodkiewki lub kiełków innych warzyw: lucerna, brokuły, soczewica
  • 6 żółtka marynowane w sosie sojowym i imbirze *

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy