Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Hiszpańska sałatka z tuńczyka

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Odkroić górną część melona.

  • Usunąć pestki, wydrążyć miąższ na grubość ok. 1,5 cm i pokroić w kostkę.

  • Tuńczyka osączyć i rozdrobnić.

  • Połączyć z melonem, dodać szynkę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki i oliwki pokrojone w cienkie plasterki.

  • Majonez wymieszać z keczupem, startą cebulą, brandy, doprawić chili, solą i cukrem,.

  • Sałatkę przemieszać z sosem i włożyć do melona.

  • Pozostawić pod przykryciem przez godzinę w lodówce.

  • Przed podaniem jeszcze raz delikatnie przemieszać.

Oceny i komentarze: 0