Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Zrazy z łososia

Składniki
Porcja dla: 5-6 osób
Sposób przygotowania
  • Sok z cytryny, tymianek, pokruszone liście laurowe, pieprz i 2 łyżki oliwy dokładnie wymieszać.

  • Marynatą zalać filety i odstawić do lodówki na godzinę.

  • W tym czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

  • Następnie wymieszać je z bazylią, 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru.

  • Filety odsączyć z marynaty.

  • Na każdy filet położyć plaster wędzonej ryby, zwinąć i spiąć wykałaczkami.

  • Zrazy smażyć na maśle po 3 minuty z każdej strony.

  • Podawać z pomidorami i makaronem wstążki.

Oceny i komentarze: 0