Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Węgorz w śmietanie

Składniki
Porcja dla: 4 osób
Sposób przygotowania
  • Rybę osuszyć, pokroić w dość duże kawałki.

  • Zagotować 1 1/2 l wody z solą i octem, dodać obraną cebulę, liść laurowy, goździki.

  • Do wrzątku włożyć kawałki ryby i gotować na małym ogniu ok. 15 min.

  • Następnie wyjąć, osączyć i odstawić w ciepłe miejsce.

  • Szalotki drobno posiekać, przesmażyć na maśle na szklisto.

  • Wlać wino, bulion i śmietankę kremową i ogrzewać, aż sos zgęstnieje.

  • Dodać rzeżuchę i kwaśną śmietanę, przyprawić solą i pieprzem.

  • Węgorza polać sosem przed podaniem.

Oceny i komentarze: 0